2015. március 27., péntek

Egészségtudatos táplálkozás



Először is összevágtam a friss uborkát. Beleöntöttem egy ízléses üvegtálba, aprítottam mellé lédús fehér paprikát, egy fél vöröshagymát, két érett paradicsomot, és egy kis retket.

Megsóztam, de csak érintőlegesen (a só túlzott fogyasztása ugyanis közrejátszik a magas vérnyomás kialakulásában), éppen csak, úgy, hogy érezhető legyen, és ne nyomja el az alapanyagok természetes ízét - nehogy az egészség rovására menjen.

Megöntöztem extra szűz (és finom) olívaolajjal, és egy leheletnyi citromlével. Csipetnyi bazsalikom. Az illatos fetát közepesen apróra kockáztam, és ráöntöttem.

Mindezeket lassan, érzéssel összekevertem. Fakanállal, mert legalább annyira fontos a fa érintése a friss salátának, mint a jó bornak a tölgyfahordó!

(Hiszen nagyon fontos az egészséges táplálkozás. Nemcsak megelőzhetjük vele a betegségeket, hanem csillogó, vibráló lesz a tekintetünk, friss és ruganyos a bőrünk és járásunk. Fontos, hogy megadjuk a szervezetünknek azt, amire szüksége van!)

Betettem a hűtőbe, ott is - egészségtudatosan - külön polcra.

Kivettem a szalonnát és a kolbászt. Öntöttem egy pohár pálinkát. Szeltem egy kábé húsz centi vastagságú kenyeret.

Belerúgtam a hűtőbe, lehúztam a pálinkát, elkezdtem falatozni, majd felpukkantottam egy üveg jó, száraz vörösbort.

Egészségünkre!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése